top of page

   Sistemul de Analiză a Riscurilor în Punctele Critice de Control (HACCP) este o lucrare scrisă ce conține o serie de norme de igienă ce trebuie respectate și implementate in orice bucătarie profesională care desfăsoară activite de alimentație publică în una din țările Uniunii Europene.

Conform prevederilor din Codex Alimentarius, punerea în aplicare a sistemului HACCP (Analiză a Riscurilor în Punctele Critice de Control) constă în aplicarea a şapte principii fundamentale:

 

• Principiul 1: Idenificarea riscurilor asociate cu obţinerea materiilor prime şi a ingredientelor, prelucrarea, manipularea, depozitarea, distribuţia, prepararea culinară şi consumul produselor alimentare. Evaluarea pericolelor asociate orcarei din aceste etape de producţie şi idenificarea mâsurilor necesare pentru controlul lor.

 

• Principiul 2: Determinarea punctelor critice (proceduri, etape operationale), care pot fi controlate astfel încât pericolele sa fie eliminate sau reduse la minim.

 

• Principiul 3: Stabilirea limitelor critice care trebuie respectate pentru menţinerea CCP sub control.

 

• Principiul 4: Stabilirea procedurilor de monitorizare a punctelor critice de control. ( CCP )

 

• Principiul 5: Stabilirea acţiunilor corective care vor fi aplicate în situaţia în care în urma monitorizării punctelor critice de control este detectată o abatere de la limitele critice.

 

• Principiul 6: Organizarea unui sistem eficient de păstrare a înregistrărilor de verificare a eficientei sistemului HACCP.

 

• Principiul 7: Stabilirea documentatiei si procedurilor prin care se va verifica dacă sistemul HACCP funcţionează corect.

Fișierele de mai jos ajută la controlul și buna desfășurare a activității de alimentație publică în conformitate cu cerințele autoritătilor competente.

 

Implementarea sistemului HACCP este obligatorie pentru a avea o activitate legală și corectă. Pentru consultanță HACCP și alte servicii apăsați aici.

Nume fișier
Tip fișier
Preț
Descarcă
Procedura dăunători
Pachet Start HACCP
Pachet Start HACCP
1099 RON
Introducere in HACCP
Pachet Start HACCP
Igiena personalului
Pachet Start HACCP
Grafic de verificare și schimbare a uleiului din friteuze
Pachet Start HACCP
Grafic de temperatura si umiditate in depozit
Gratis
Grafic de temperatura agregate de congelare
Gratis
Grafic de monitorizare a prospețimii ouălor
Gratis
Legenda tocatoare
Gratis
Grafic de temperatura agregate de refrigerare
Gratis
bottom of page