top of page
Poza scriitoruluiChef Alex Rada

Amenzi de la DSV - Directia Sanitar Veteriana

Amenzile de la autorități sunt lucruri serioase, mai ales dacă sunt primite pe bună dreptate.


Din perspectiva mea, activitatea în alimentație publică este guvernată de ‘’RESPONSABILITATE’’. O bucătărie de restaurant trebuie să fie perfect organizată, implementat sistem de bune practici pe baza principiilor HACCP și updatata regulat.


Sunt și acele cazuri în care primim controale de la Direcția Sanitar Veteriana, Sanepid sau alte autorizați și primim amenzi de dragul de a primii, pe baza a unor explicații incerte și a ‘’încălcării unor reguli’’ care nu există sau care au fost greșit înțelese sau interpretate.


Vă recomand să aruncați o priviere peste REGULAMENTUL (CE) NR. 852/2004 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 29 aprilie 2004 privind igiena produselor alimentare. Veți înțelege cu ‘’ce se mănâncă’’ activitatea de alimentație publică și care sunt regurile la nivel European pentru această activitate.

Încetați să vă bucurați la amenzi mici, doar pentru că sunt mici și după scăpați de control! Atâta timp cât sunteți în regula cu activitatea voastră, nu trebuie să acceptați amenzi ce fac motivul unor frustrări sau abuzuri. În cazul în care sunteți de vina, trebuie să înțelegeți exact ce ați greșit și aici să analizați daca vi se aplică Legea nr. 270/2017 - Legea prevenirii.


În cazul multor greșeli găsite în bucătăriile profesionale, trebuiesc oferite perioade de remediere, ci NU amenzi.


Vă rog să nu mai acceptați acele amenzi ‘’ Vă dau amenda pentru *Rew34ewdef*, dar o să scriu în amendă că este pentru graficele de frigidere pentru că amenda este mai mică’’.

De cele mai multe ori se amendează lucruri care nu exista în lege, care nu trebuiesc amendate și care nu exista în realitate decât în capul unor oameni care nu interpretează atent regulamentul nr. 852/2004.

Daca ați primit o amendă pentru ceva anume, acel lucru trebuie specificat în amendă, nu altceva.


Dacă doriți să puteți contesta amenda, fiți atenți la acest lucru.


Ca și ultim sfat: Intotdeaua agentul care va făcut verificarea trebuie să semneze în registrul unic de control (este obligat prin lege). Dacă nu a semnat, amenda nu este valabilă.



Și totuși să vă mai spun una bună: Daca cel ce dă amenda nu are ordin de servici, putem foarte ușor să facem contestație. Doar nu o să acceptam ca oricine se trezește să ne controleze și în afara serviciului, să o poată face. Este obligatoriiu să aibă nevoie de un ordin de servici pentru controlul unitatiilor alimentare.




227 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Tu stii cu cine colaborezi?

Multe firme rămân cu datorii uriașe la distribuitori/producători și uneori nici măcar nu au de gând să le achite.

Comments


bottom of page