top of page

Bucătărie mică de restaurant

În 2018 am avut un proiect super simpatic, mai exact un Pub cu un design interior superb dar unde m-am speriat la prima vedere când am văzut compartimentarea locației și spațial destinate bucătăriei.


După câteva analize și discuții cu owner-ul locației, am căzut de accord să micim meniul de preparate, pentru a putea fii funcționali și a avea un flux cât mai potrivit.



O bucătărie mică poate fii problematică dacă nu avem destul loc pentru depozitarea alimenterlor/materii prime, a veselei, dacă nu avem zona de preparare preliminară, preparare temica/rece și montaj. Fiecare etapă din fluxul tehnologic al unui preparat are importanta ei și nu poate fi aliminată. În același timp o bucătărie mică poate fii ergonoma dacă organizarea este corecta și poate ajunge o placere pentru bucătarii ce vor lucra, pentru că este mult mai ușor de întreținut curățenia și organizarea internă a unui astfel de bucătarii.


Meniul Pub-ului a fost și este în continuare un adevărat success, iar bucătăria mică, de dimensiunile unui food truck, a demonstrat că este mai capabilă decât multe alte bucătari de restaurant, prin pricina bunei organizări și a înțelepciunii owner-ului de a reduce meniul de preparate.

De reținut este faptul că de cele mai multe ori nu le putem avea pe toate și suntem nevoiți să facem sacrificii pentru a obține calitate și sutenabilitate. În cazul de fată, sacrificial a constat în eliminarea preparatelor de tip ‘’PIZZA’’ din meniul inițial gândit, pentru a face această bucătărie mica să fie capabilă de preparate rapide și de calitate.



142 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Tu stii cu cine colaborezi?

Multe firme rămân cu datorii uriașe la distribuitori/producători și uneori nici măcar nu au de gând să le achite.

bottom of page