top of page

Autorizare DSV ( Sanitar Veterianara ) pentru restaurant


În primul rând: Liniștiți-vă! Mulți sunteți speriați de obținerea autorizației sanitar veterianare pentru activitatea restaurantului. NU este greu de obținut!


În experiența cu clientii mei, mulți din aceștia au fost speriat de obținerea autorizației DSV, pentru că au auzit că aceștia sunt duri, fac cele mai mari controale, că dau amenți, și închidunități.

Nu te controlează nimeni fară motiv (maxim 1 data /an, o inspectie normala de verificare), nu ai de ce să primești amendă fară motiv și nu iți închide nimeni activitatea decât în situații speciale, la care sincer, dacă ajungi, înseamnă că nu meriti să ai activitate în alimentație publică.


Pentru a obţine autorizația de Înregistrare sanitar veterinară, bucătăria și anexele ei trebuie amenajat şi utilatate în mod corect, după principiile HACCP. Zonele de lucru trebuie să se succeadă în mod coerent, începand cu Aprovizionarea - Recepția - Depozitarea – Prepararea preliminară – Prepararea finală- Montarea - Servirea.


Este indicat ca planul fluxului să conțină un circuit pentru venirea la lucru a angajaţilor, precum şi un circuit pentru recepția mărfii și materii prime, sau spălarea veselei şi a tacâmurilor.



Pentru bucătăriile mici (food truck, fast-food), demersul poate fi destul de simplu, astfel încât puteți obține autorizarea de DSV mult mai ușor.


Autorizarea Sanitar Veterinară nu trebuie să fie un impediment în afacerea voastră și nu este greu de obținut! Daca aveți nevoie de consultanță în obținerea acesteia sau în implementarea unor fluxuri și proceduri, internetul este plin de firme care oferă astfel de servicii. Aveți grija să îi studiați înainte de a semna orice fel de contract.

780 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Tu stii cu cine colaborezi?

Multe firme rămân cu datorii uriașe la distribuitori/producători și uneori nici măcar nu au de gând să le achite.

bottom of page