Etichete HACCP autoadezive pentru bucătărie de restaurant

Sistemul de etichetare pe culori (etichete haccp) permite monitorizarea preparatelor și semipreparatelor din bucătăria de restaurant. ( alimente refrigerate, congelate, decongelate )


Folosesc etichete HACCP autoadezive din 2012, pe vremea când lucram în USA. Îmi aduc aminte și acum restaurantul unde am învățat să gătesc peste și seafood: Orleans Inn, aflat în Orleans, Massachusetts.Când am avut primul contact cu etichete haccp, am fost atras de culorile lor, dar nu am realizat la început de ce fiecare zi a săptămânii are o culoare diferită și la ce ar putea ajuta asta. Când lucrezi într-o bucătărie profesională, cel mai probabil pregătești prep/ semipreparate/ mise en place în fiecare dimineață. Uneori poți folosi din același sos, baza/stock , piure, chiar și a doua zi, iar asta înseamnă că în fiecare zi tu vei verifica ce ai în frigider/congelator și de când este făcut, pentru a controla calitatea acestuia. Culorile etichetelor te ajuta să indentifici ușor când a fost pregătit și cât este de vechi, dacă trebuie eliminat sau cine l-a preparat.

Eticheta este în conformitate cu normele HACCP, creată în baza ghidului de bune practici și ajuta enorm la organizarea bucătăriei.

Conform regulamentului de securitate alimentară, folosirea de etichete HACCP ajuta la:

- implementarea metodei FIFO.

-Pentru a maximiza prospețimea produselor comercializate

-Pentru a ține sub control verificarea termenul de valabilitate a alimentelor

-Evitarea unor situații care să duca la pierderi și food waste datorită

neidentificarii corecte a alimentelor cu termen mic de valabilitate/ aproape de termenul de valabilitate.


ATENȚIE: Etichetele haccp autoadezive folosesc un adeziv special " WASHABLE", care este ușor de îndepărtat și nu rămâne pe vasele de bucătărie/ gastronoame/ GN-uri. Adezivul este autorizat pentru folosința în alimentație publica, putând chiar să vina în contact direct cu alimentele, pentru că este reglementat la nivel European în acest sens.

La un calcul simplu poți afla chiar că prețul acestora este la fel că prețul etichetelor alte simple, care se găsesc pe piață. La prima vedere pare o investiție ciudată în etichete pentru HACCP, însă garantez că merita și că vor ajuta la buna organizare a bucătăriei profesionale de restaurant.


NU recomand folosirea rolelor de scotch de hârtie sau a altor etichete, deoarece adezivul este toxic și trece prin ambalajul alimentelor, ceea ce înseamnă că vă intoxicați cu chimicale!

Puteți arunca o privire în magazinul bucătarului pentru a vedea prețurile: etichete HACCP autoadezive.

Be safe!

105 afișare0 comentariu
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Twitter Icon
Whatsapp me Chef Alex Rada

#ChefAlexRada

Tel: +40-742-189-902  |  Email: alex@alexrada.ro

 

 

Copyright © 2021 AlexRada.ro. Website by HorecaRo - Consultanță HoReCa