top of page

Food Truck second hand sau nou?

Este rentabil un food truck second-hand sau mai bine luam unul nou?

Foarte rar recomand cumpărarea unui food truck second hand, deoarele puține rulote sunt bine organizate și merita investiția.


Un food truck second hand te obligă să te adaptezi conceptului pe care a funcționat înainte și tu va trebui să adaptezi meniul și activittea ta în funcție de echipamentele pe care le are deja instalate.

Dacă dorești să continui brandul/ conceptul care a fost deja creeat, atunci este o decizie bună să achiziționezi un food truck second hand.

Chef Mihai Munteanu, câștigătorul Chefi la Cuțite sezonul 2019 a preluat rulota food truck: Gourmet Street Food. Mai exact fosta mea afacere. Când am decis să mă mut în Franța am vândut tot ce aveam în România, asta însemnând și rulota food truck cu care am colindat întreaga țară timp de 4 ani. Mihai a studiat bine prețul food truckului și investiția în imagine pe care eu am creato. Norocul a fost că eu am vândut burgeri și mâncare Mexicana din el, iar el este îndrăgostit de mâncarea Mexicana și de burgerii suculenți, așa că i sa potrivit ‘’manuse’’.

Prețul rulotei food truck a inclus branduirea acestuia și i-a fost foarte ușor ca a doua zi după achiziție să treacă la treaba și să aibă activitate comerciala.



În cazul în care achiziționați un food truck bun cu imagine bună, atunci se merita dacă doriți să continuați aceeași activitate. În caz contrar, sunt multe aspect de analizat. Daca sunteți pe pasul de a cumpără un food truck și nu știți daca merita prețul, vă invit să mă contactati și vă consiliez gratuit, cu mare plăcere.



Cum pot să îmi fac un food truck cu bani putini?
Sfatul meu este să nu o faci. Cel mai bine te angajezi un sezon la unul din rulotele food truck populare din orașul tău și înveți mai întăi ce înseamnă un astfel de business si mai faci si bani. După aceea poți apela la opțiuni de finanțare după tactica ‘’the 3 fools’’ : Familly, Friends and other Fools.

Ce rulote food truck fac cei mai mulți bani?
Pe scurt, nu există o formulă perfectă a unei afaceri de food truck, însă rulotele cu cele mai mari încasări sunt cele bine organizate din puct de vedere ale fluxului tehnologic, cele care au un brading bun și o imagine online bună.

Cât costă un food truck?
În general, o rulota food truck constă intre 15.000 euro și 100.000+ euro, în funcție de mai mulți factori. Factorul principal este dacă rulota are cap tractor sau nu, după care urmează utilarea bucătăriei care este a doua cheltuială mare.


164 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Tu stii cu cine colaborezi?

Multe firme rămân cu datorii uriașe la distribuitori/producători și uneori nici măcar nu au de gând să le achite.

bottom of page