top of page

Street Food: Preț food truck – Cât costă?

Mulți mă întreabă care este prețul unui food truck. Hai să vedem...


În România avem multe opțiuni de a face un food truck, sau de a cumpără unui second-hand.


Prețul unei rulote food truck depinde de destinația acesteia. Va sta pe loc fix? Va merge la Festivaluri? Facem Pizza? Burgeri? Etc…

Nu putem spune un preț exact al unui food truck până nu știm exact ce concept vrem să facem. Cu toate că mulți cred că prețul unui food truck este de 10.000 euro, de cele mai multe ori realitatea nu este așa. Prețul unui food truck bun și capabil să ‘’producă’’ începe de la 25.000 euro și poate sări chiar și de 100.000 euro.

Recent am oferit consultanță unui brand mare din Romania care și-a dorit un food truck autonom. A ieșit ceva cu adevărat special și este unul dintre cele mai bine organizate rulote food truck din țară.

Prețul unui food truck poate fi o investiție destul de costisitoare, însă cu o organizare bună, banii pot fi recuperați într-un an.

De ce dau faliment rulotele food truck?
 
Rulotele food truck pot da faliment din cauza gestionării necorespunzătoare a stocurilor și a costurilor subestimate ale materiei prime. Fără un plan de afaceri correct și un plan sigur asupra brandului, un food truck are șanse mari de a intra în faliment după primele 6 luni de funcționare.
 
Cați bani face un food truck pe an?
Potrivit încasărilor pe care le au rulotele food truck din România, un food truck poate face PROFIT de 20-60k euro/ an.

Este profitabil un food truck?
 
Potrivit cifrelor de afaceri din anii 2017-2019 ale companiilor care au activitate în street food, nu este neobișnuit ca un food truck popular dintr-un oraș mare să aibă vânzări în fiecare lună între 75.000 și 150.000 de lei. Rulotele food truck care au activitate în festivaluri de street food sau festival muzicale, ajung să aibă încasări și de 4 ori mai mult, însă profitul nu este uriaș datorită comisioanelor pe care le plătesc la organizatorii evenimentelor.

Cum deschid o rulotă food truck?
 
1.  Fă research despre ceea ce vrei să aduci în piață prin brandul tău.
2.  Dacă nu ai experiență în Horeca, apelează la un consultant.
3.  Alege food truck-ul potrivit activității tale.
4.  Fă-ți un brand curajos și original.
5.  Alege cu grija activitatea perfectă pentru tine: punct fix sau festivaluri.

Care sunt cele mai bune rulote food truck din România?

Se deschid tot mai multe afaceri de tip food truck și majoritatea fac treaba bună, însă the OG’s, cei care au deschis afacerea prin 2016-2017, sunt văzuți destul de bine în această industrie.


227 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Multe firme rămân cu datorii uriașe la distribuitori/producători și uneori nici măcar nu au de gând să le achite.

bottom of page