top of page

Cum alegem utilajele pentru bucătărie?

Să vorbim puțin despre echiparea bucătăriei, utilaje, ustensile și echipamente profesionale.


Utilajele bucătăriei de restaurant trebuiesc atent alese. Sunt achiziții scumpe ce au un impact crucial asupra activității business-ului.


Noi sau second-hand?

Contextul este diferit în fiecare business deci și răspunsul este diferit. Analizând majoritatea restuarantelor în care eu am fost implicat, precum și bugetul destinat utilajelor, am ajuns la concluzia că cel mai bine este să combinăm cele două răspunsuri. O parte din achiziții trebuiesc să fie noi, pentru a avea încredere că motorul bucătăriei este bun (cuptor, mașină de gătit, friteuză, fridigere), iar când vine vorba de chiuvete, rasteluri, mese neuter, etc. , este chiar indicat să căutam soluții mai ieftine, iar asta ne impinge către achizițiile second-hand. Internetul este plin de utilaje și echipamente la mana a doua, așa că este bine să profitați de asta!


Utilaje de banc? Linie 70 sau linie 90?

Suna ciudat, nu? Este mai mult de vorbit aici, însă pe scurt, optam pentru utilaje de banc când avem o locație mica (food truck, fast food), pentru linia 70 într-un pub/bistro/ trattorie/restaurant mic, iar pe linia de 90 pentru un restaurant cu capacitate mai mare. Totul tine de preparatele pe care le avem în meniu, timpul de preparare și capacitatea de servire.


Cum le poziționăm

Toate utilajele și echipamentele trebuiesc poziționate în funcție de fluxul tehnologic creat pe baza principiilor HACCP și a specificului restaurantului. Trebuie să înțelegi ghidul de bune practici înainte să te gândești la amplasarea echipamentelor. Iți sugerez să citești și articolul despre HACCP.


De unde cumpăram? Cine vinde cele mai bune utilaje?

Trebuie să fim atenți ca firma cu care colaborăm pentru achiziționarea utilajelor și echipamentelor să fie o firma cu experiență, care poate să fie un adevărat partener în drumul nostru către succes. Pentru mai multe detalii iți sugerez să citești ‘’Utilaje și echipamente profesionale pentru bucătărie de restaurant’’.

42 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Tu stii cu cine colaborezi?

Multe firme rămân cu datorii uriașe la distribuitori/producători și uneori nici măcar nu au de gând să le achite.

bottom of page