top of page

Utilaje și echipamente profesionale pentru bucătărie de restaurant


În stadiul de proiectare a bucătăriei profesionale se ia în vedere fluxul bucătăriei (fast food, restaurant, hotel, cafenea) . Utilajele și echipamentele profesionale sunt achiziționate în funcție de mulți factori imporanti, dar printre cei mai imporanti sunt: meniul, nr. de preparate din meniu, specificul meniului, câte personae vor lucra în acea bucătărie și pe ce program, capacitatea sălii de servire, s.a.



Utilajele și echipamentele profesionale sunt parte din fluxul tehnologic și te pot ajuta să ai o activitate fară accidente, și productivă, sau pot să fie lucrul care te ține în loc, atunci când nu sunt achiziționate corect și aplasate adecvat.


O bucătărie de alimentație publică trebuie amenajată în funcție de principiile HACCP și atent organizată pentru a avea fluxul tehnologic ideal. Mobilierul de inox, utilajele și echipamentele trebuie să fie profesionale, nu de uz casnic și trebuiesc să fie organizate în funcție de fluxul tehnologic necesar preparării meniului ales. Atenție mare la fluxul tehnoologic creat, daca doriți că bucătăria să fie cu adevărat productivă. Vezi articol aici.


În Romania avem foarte multe firme ce comercializează utilaje și echipamente profesionale pentru bucătarii de restaurant, însă cei mai mulți au produse foarte slabe din punct de vedere calitativ. Mai găsim pe piață și acele firme care iți vând un produs, iar după aceea nu au nici un sistem de garanție, lucru care poate fi foarte deranjant.

În zilele noastre nu mai căutam să cumpăram produse, ci servicii. La ce mă refer când spun asta?

Firma care vă vinde utilaje și echipamente profesionale trebuie să fie capabila să vă ofere consultanță în alegerea achizițiilor (cu toate că nu vă recomand asta pentru că ei o să vă bage pe gât ce doresc), să vă ajute cu o schiță de flux a bucătăriei, să vă ofere transport gratuit, să puna în funcțiune utilajele și echipamentele achiziționate, să ofere suport tehnic, să ofere servicii de reparare sau înlocuire în caz de nevoie (în perioada de garanție).


Firma cu care ve-ți colabora pentru achiziția utilajelor și achipamentelor profesionale nu este o firma cu care trebuie să discutați odată și să nu mai dați de ea pe parcursul activității. Aveți nevoie de un partener care să fie alaturi de voi, pentru că ve-ți întâmpină diferite mici probleme în primele luni de funcționare.


Avem câteva firme foarte serioase în tara noastră care oferă servicii complete, ci nu numai utilaje și echipamente profesionale. STIU că nu sunt cele mai ieftine, însă într-un final o să ajungă să fie mai ieftini având în vedere serviciile oferite și calitatea utilajelor. Mare atenție cu cine colaborați!


Am văzut multe startup-uri care au băgat de doua ori mai mulți bani în utilaje care poate nici măcar nu le erau necesare. Personal ,am redus cel puțin 20% din suma pe care mulți din clienții mei erau cât pe ce să plătească pe achiziții inutile.


Vă recomand să faceți un research atent înainte de a decide cu ce firma de utilaje și echipamente profesionale ve-ți colabora. Evitați firmele care nu au o imagine online, care au prețuri prea bune ca să fie adevărat și care nu oferă încredere. Este vorba de una din cele mai importante achiziții pe care le ve-ți face, nu vă grăbiți să aruncați cu banii!

125 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Tu stii cu cine colaborezi?

Multe firme rămân cu datorii uriașe la distribuitori/producători și uneori nici măcar nu au de gând să le achite.

bottom of page